Parket schuren is een vak op zich

De meeste mensen die denken aan parket schuren, hebben vaak geen flauw idee wat er bij komt kijken. Het klopt namelijk dat parket schuren een vak op zich is.
En hoewel iedeen maar wat roept of schrijft, is lang niet elke vloer meer te schuren. Daarom kom ikzelf altijd eerst kijken naar de mogelijkheden en bespreken we uw wensen. Alleen op die manier kan ik mijn werkzaamheden correct uitvoeren.

Tijd voor een andere kleur

Er zijn vele redenen om uw parketvloer te laten schuren. Zo kan het zijn dat u de kleur zat bent, of u bent verhuisd en de vloer is prachtig, maar die kleur?
Veruit de meeste parketvloeren in Nederland zijn eiken vloeren en eiken vloeren. Deze laten zich prima van kleur te veranderen. Er zijn veel dingen die u zelf kunt maar parket schuren kunt u beter aan ons over laten.

Voor het schuren
Parket schuren
Na het schuren

U wilt minder onderhoud

Elk product kent zijn onderhoud, maar u wilt gewoon minder onderhoud. U kunt uw parket laten schuren en vervolgens laten lakken, zo heeft u minimaal onderhoud.
Uiteraard moet u nog wel stofzuigen en zorgen voor goede bescherming onder uw meubelen.

Dat parketlak glimt is allang verleden tijd. Tegenwoordig is er zeer veel keuze, denk aan: half mat, mat en ultra mat.

Ook kunnen we na het parket schuren ook uw vloer eerst kleuren en vervolgens tweemaal aflakken.

Mat gelakt na het schuren van de parketvloer
Mat gelakt

Parket schuren? Dat doe ik voor u.

Jazeker ik kom zelf bij u het parket schuren.
Ik kan het enorm waarderen wanneer u zorgt voor een parkeerplek voor de deur. Er moeten namelijk heel wat machines naar binnen.

Wist u dat alle parket schuurmachines worden aangesloten aan een stofzuiger?
Zo gaat het parket schuren tegenwoordig stofarm. Dat is eveneens prettig voor u.

Het schuren gebeurt in meerdere gangen, van grof naar fijn. In de eerst gang schuren we uw parketvloer schoon en gris vrij. In de tweede gang schuren we de ontstane schuurbanen weg. In de derde gang schuren we met een fijner schuurmiddel de houtvezels dicht.

Nu kan de vloer worden gepolijst en helemaal stofvrij worden gemaakt.

Wanneer u heeft gekozen voor een olie of lak afwerking, adviseren wij u deze minimaal de eerste 24 uur na het behandelen niet te belopen.

Heeft u al gedacht aan de juiste bescherming voor onder uw stoelpoten?

Ga naar de inhoud